Manlleu

https://thecup.cat/wp-content/uploads/2021/07/manlleu-h.jpg

Manlleu, la capital del Ter, és una ciutat situada a la part central de la comarca d’Osona. A poca distància de Barcelona i Girona, aquesta ciutat mil·lenària amb identitat pròpia i amb un passat industrial destacat ofereix al visitant la seva història i la seva actualitat viva i dinàmica. A Manlleu el Ter decideix canviar la seva orientació nord-sud per dirigir-se cap a l’est a terres gironines a través de les Guilleries. Manlleu és una ciutat de 20.000 habitants marcada per aquesta ubicació a la vora del Ter, que fou el motor del seu desenvolupament industrial dels darrers dos segles.

Una agenda plena d’activitats lúdiques i culturals converteixen Manlleu en una ciutat jove i dinàmica, on tradició i actualitat conviuen de manera activa al llarg de l’any a través d’esdeveniments com la Festa del Porc i la Cervesa, el BadaNadal, la Festa Major, el cicle Viu Manlleu o la seva Festa del Serpent, que es celebra cada 14 d’agost.

Propostes:

  • Espais destacats: El Passeig del Ter: Des del Museu del Ter podeu recórrer la façana fluvial de Manlleu, un magnífic passeig convertit actualment en el centre de lleure a cel obert més viu de la ciutat. Un espai ideal per passejar, córrer o gaudir de la bicicleta en presència del riu Ter i el canal industrial de Manlleu, protagonista principal del procés d’industrialització de la ciutat durant el segle XIX. Si us agraden el ocells el passeig del Ter és també un entorn molt visitat pels aficionats a l’ornitologia.
    La gran plaça porxada vuitcentista i el nucli històric
    La documentació històrica marca l’any 906 com a data de consagració de l’església de Santa Maria de Manlleu. Al voltant d’aquesta, a la zona de Dalt Vila, es configurà lentament el poble entre el segle X i XV.
    Als peus del nucli de Dalt Vila en direcció al Ter s’estén el Baix Vila i la plaça de Fra Bernadí, màxim exponent del creixement urbà del Manlleu de la industrialització. La plaça data de l’any 1896 quan va substituir com a centre neuràlgic a l’antiga plaça Major de Dalt Vila. És una de les places porticades vuitcentistes més grans de Catalunya. El dilluns s’hi fa un dels dos mercats setmanals de Manlleu. No perdeu l’ocasió de seure en alguna de les seves terrasses.
    La colònia Rusiñol Ter amunt un agradable passeig us portarà fins a la colònia Rusiñol, on es conserva la petjada de l’artista modernista Santiago Rusiñol. El conjunt és un magnífic exponent de la industrialització a Manlleu que data de la segona meitat del segle XIX. Hi destaca la gran fàbrica, que havia estat dedicada al tèxtil i la torre de l’amo, un espectacular edifici que Santiago Rusiñol va batejar amb el nom de Cau Faluga.
thecup-footer-logo-pineda-7

The CUP és un torneig de futbol juvenil referència en el sector on equips de gran nivell preparen la temporada amb les màximes garanties.

Media Partner

All contents © copyright